Handige tips voor het kiezen van de ideale garagedeur

06 Aug Door Soesjeshuis.nl

De garagedeur is een belangrijk onderdeel van jouw huis en kan veel meer zijn dan alleen een praktisch middel om de garage mee af te sluiten. Het kan de uitstraling van je woning verbeteren en het kan de verkoopwaarde verhogen.

Bovendien is het van belang dat de bediening van de deur aansluit op je wensen zodat het wooncomfort toeneemt. In dit blog delen we handige tips om je te helpen de ideale garagedeur te kiezen die aan al je wensen voldoet.

Tip 1: Meet de ruimte nauwkeurig op

Voordat je begint met het zoeken naar een garagedeur, is belangrijk om de exacte afmetingen van je garagedeuropening op te meten. Meet zowel de breedte als de hoogte op, zodat je zeker weet dat de nieuwe deur de garage goed afsluit.

Tip 2: Bepaal het type garagedeur dat je nodig hebt

Er zijn verschillende typen garagedeuren beschikbaar, zoals de sectionaaldeur, kanteldeur, roldeur en openslaande garagedeuren. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Een sectionaaldeur kantelt bijvoorbeeld niet naar buiten toe, waardoor je de ruimte voor de garage niet vrij hoeft te laten zoals bij een kanteldeur wel het geval is.

Roldeuren en openslaande dubbele garagedeuren zijn ideaal als je de garage als opslagplaats wilt gebruiken. En die laatste, openslaande garagedeuren, kunnen worden uitgerust met ramen in het deurblad. Handig als je de garage als kantoor- of praktijkruimte wilt gebruiken. Denk na over wat voor jou belangrijk is, zodat het kiezen van een garagedeur een stuk makkelijk wordt.

Tip 3: Kies het juiste materiaal

Garagedeuren zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals staal, hout, aluminium en kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen op het gebied van duurzaamheid, isolatie en onderhoudsvereisten.

Een houten garagedeur heeft het meeste onderhoud nodig. Als je dat niet ziet zitten, dan kun je beter voor een andere materiaalsoort kiezen. Denk daarnaast na over isolatie. Zeker nu de energieprijzen nog steeds hoog zijn, is dit een belangrijk aspect bij het kiezen van een garagedeur. Je kunt dus beter iets meer uitgeven aan een geïsoleerde garagedeur, tenzij de garage niet met je woning is verbonden en isolatie geen rol speelt.

Tip 4: Veiligheid

Zorg ervoor dat de garagedeur is uitgerust met een betrouwbaar vergrendelingssysteem en dat de materialen stevig zijn. Sloten met een SKG-keurmerk hebben de voorkeur. Overweeg ook extra veiligheidsmaatregelen, zoals verlichting met bewegingssensoren, om de kans op inbraak via de garagedeur te verkleinen.

Tip 5: Vraag advies

Met de tips die we met je hebben gedeeld ben je al een eind op weg om de ideale garagedeur te kiezen. Maar vraag ook zeker om advies aan een garagedeur specialist en probeer de verschillende garagedeuren in de showroom uit.